Nová dimenzia kulinárstva
Šetrné varenie vo vákuu metódou Sous-Vide

Metóda Sous-Vide
Šetrné a pomalé varenie vo vákuu metódou Sous-Vide si zamilujú šéfkuchári, ženy vo svojej kuchyni aj dietári. Princíp technológie Sous-vide spočíva v pomalom varení a nízkej teplote, ktorá sa pohybuje medzi 56°C až 96°C. Práve pre takúto prípravu jedál nám slúžia varné konzoly a vodné kúpele Vac-Star
6 DÔVODOV PREČO SI SOUS-VIDE ZAMILUJETE
- zachovanie lahodnej a intenzívnej chuti, čerstvosti, arómy a farby
- možnosť pripravovať čokoľvek – mäso vrátane rýb, zeleninu a ovocie, dokonca aj vajíčka, jogurt alebo pivo
- efektívne plánovanie prípravy jedla
- šetrné varenie bez straty živín a vitamínov či váhového úbytku potravín
- jedlá pripravované technológiou Sous-Vide sú zdravšie, vhodné na prípravu diétnych jedál bez tukov a soli
- minimálne nároky na údržbu technológie
ČO POTREBUJEME K VARENIU SOUS-VIDE
1. Vákuové varné vrecká
Surovinu vložíme do vákuového varného vrecka spoločne s koreninami a bylinkami.
2. Vákuová balička
Z pripraveného vrecka pomocou vákuovej baličky vysajeme vzduch a takto pripravíme surovinu k vareniu.
3. Varný kúpeľ
Zavákuované vrecko vložíme do varného zariadenia a necháme ho variť požadovaný čas.