Nová dimenzia kulinárstva

Šetrné varenie vo vákuu metódou Sous-Vide

Metóda Sous-Vide

Šetrné a pomalé varenie vo vákuu metódou Sous-Vide si zamilujú šéfkuchári, ženy vo svojej kuchyni aj dietári. Princíp technológie Sous-vide spočíva v pomalom varení a nízkej teplote, ktorá sa pohybuje medzi 56°C až 96°C. Práve pre takúto prípravu jedál nám slúžia varné konzoly a vodné kúpele Vac-Star

6 DÔVODOV PREČO SI SOUS-VIDE ZAMILUJETE

  1. zachovanie lahodnej a intenzívnej chuti, čerstvosti, arómy a farby
  2. možnosť pripravovať čokoľvek – mäso vrátane rýb, zeleninu a ovocie, dokonca aj vajíčka, jogurt alebo pivo
  3. efektívne plánovanie prípravy jedla
  4. šetrné varenie bez straty živín a vitamínov či váhového úbytku potravín
  5. jedlá pripravované technológiou Sous-Vide sú zdravšie, vhodné na prípravu diétnych jedál bez tukov a soli
  6. minimálne nároky na údržbu technológie

ČO POTREBUJEME K VARENIU SOUS-VIDE

1. Vákuové varné vrecká

Surovinu vložíme do vákuového varného vrecka spoločne s koreninami a bylinkami.

2. Vákuová balička

Z pripraveného vrecka pomocou vákuovej baličky vysajeme vzduch a takto pripravíme surovinu k vareniu.

3. Varný kúpeľ

Zavákuované vrecko vložíme do varného zariadenia a necháme ho variť požadovaný čas.